Particulieren

Als particulier staat u in uw leven voor diverse uitdagende beslissingen en wordt u geconfronteerd met risico’s en onverwachte tegenslagen. Welke kan u zelf het hoofd bieden en welke vangt u op door het te verzekeren? Dit is afhankelijk van uw financiële draagkracht, de samenstelling van uw gezin, uw beroep, uw hobby’s, sport, etc.

Het kiezen van de optimale particuliere verzekering gaat verder dan het afsluiten van een standaardpolis. Het betalen van een hoge premie alleen biedt allerminst garanties op een volledige dekking. Een verzekering moet niet alleen zinvol zijn op basis van uw persoonlijke situatie, maar clausules moeten bij voorkeur ook zijn afgestemd op uw persoonlijke wensen dan wel niet uw gezin. De meeste mensen komen er pas bij een schadegeval achter of zij goed verzekerd zijn of niet. Helaas is het dan vaak al te laat.

Particuliere verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Bekende voorbeelden van particuliere verzekeringen zijn een inboedelverzekering, een brandverzekering, een huuraansprakelijkheidsverzekering, een ongevallenverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering, een rechtsbijstandsverzekering, een personenautoverzekering, een motorverzekering, een doorlopende reisverzekering, een annuleringsverzekering etc.

Gezien de bovenstaande voorbeelden is het dan ook logisch om uw particuliere verzekeringen te heroverwegen wanneer uw persoonlijke situatie plotsklaps verandert, bijvoorbeeld in geval van samenwonen, trouwen, verhuizen of de aanschaf van uw eerste motorrijtuig.

En wat na pensionering?

Wenst u dan nog enkele levensdromen te verwezenlijken? Kan u uw levenstandaard behouden zoals voordien? Is er ruimte voor verzorging wanneer dit nodig wordt? Het Belgische pensioenstelsel is al lang niet meer toereikend om dit voor u op te vangen. Aanvullende pensioenopbouw is geen luxe meer maar een noodzaak. Hiervoor kan u verder terecht op onze pagina “uw pensioenplanning”

Daarom is een persoonlijke evaluatie van volgende producten noodzakelijk:

Uw mobiliteit: autoverzekering, bestuurdersverzekering, bijstandsverzekering, fietsverzekering, motoverzekering

Uw thuis: brandverzekering, huuraansprakelijkheid, inboedelverzekering, diefstalverzekering, huispersoneel

Uw gezin: burgerlijke aansprakelijkheid gezin, hospitalisatie, lichamelijke ongevallen, overlijdensverzekering, schuldsaldo verzekering, reisbijstand en annuleringsverzekering, begrafenisverzekering

Uw financiële toekomst: pensioenspaarverzekering, fiscale levensverzekering, niet fiscaal sparen en beleggen

Wij maken graag samen met u deze evaluatie. Aarzel niet ons te contacteren.